Maandag 27 mei 2024

Spannende strijd in Formule 1 gaat door


De strijd in Formule 1 tussen jong en oud

Veel liefhebberst van de autosport volgen de spannende strijd in de Formule 1. De strijd tussen jong en oud, de strijd tussen Red Bull Racing en Mercedes, de strijd tussen generaties. Oftewel het gevecht om het Formule 1 kampioenschap tussen coureurs Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Nog nooit was de strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 zo spannend. In de afgelopen drie jaar was het wachten wanneer onze Max Verstappen zou toeslaan om zevenvoudig wereldkampioen Hamilton van zijn troon te verslaan.

Het Formule 1 jaar is daarvoor aangebroken. Voor het eerst in jaren lijkt Hamilton namelijk een tegenstander te hebben om de titel, dat niet zijn teamgenoot van Mercedes is.

De laatste keer dat de Brit een echte strijd had in de Formule 1 was in 2016, toen hij tweede werd achter Nico Rosberg. In 2021 is dat totaal anders. Red Bull heeft het gat dichtgemaakt en Hamilton strijd met Verstappen om de felbegeerde titel.

Verstappen ruikt de Formule 1 titel

Verstappen is nog nooit zo dichtbij de Formule 1 titel geweest als dit raceseizoen. De vraag is natuurlijk gaat Max winnen en op welke baan zal dit gebeuren? Momenteel wisselen Lewis en Max de eerste plek met elkaar af. Het puntenverschil is dan ook zeer minimaal. Op wie zet jij je geld? Verstappen of Hamilton? Of speel je liever online een spelletje mee? Bekijk op deze pagina hoe dit werkt.

Velen zien de strijd tussen Max en Lewis als een strijd tussen generaties. Hamilton is de wellicht de beste coureur aller tijden, en Verstappen misschien ooit één van de beste rijders aller tijden. Max wordt vergeleken met Senna, en dat mag hij als een zeer groot compliment opvatten. Deze vergelijking is nog nooit gemaakt in de Formule 1, ook niet naar Lewis.

De coureur die op de derde plek staat in het kampioenschap F1 is Bottas. Tussen nummer twee en Bottas zit zo’n 100 punten verschil, dus daar hebben de twee vechtersbaasjes geen omkijken naar. Mercedes maakte overigens na de spectaculaire race in Zandvoort bekend dat het contract met coureur Bottas niet is verlengd.

Zware crash Silverstone luidt nieuw tijdperk in

Volgens velen luidt de botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op Formule 1 Silverstone een nieuw tijdperk in om de titelstrijd. Bij deze crash tikte Lewis, die uit zijn racebaan reed, zijn rivaal Max van de baan. Met een impact van maar liefst 51G kwam de Grand Brix van Groot-Brittannië al in de eerste ronde tot een einde voor de Nederlander.

Tijdens deze Formule 1 race verzamelde Max nul punten, terwijl Lewis de race op zijn sloffen uitreed en juichend op het podium stond. Ondertussen lag Max in het ziekenhuis voor een controle. Het was een crash om nooit te vergeten, want dit was ook gelijk het keerpunt in het Formule 1 kampioenschap.

Het incident werd door de wedstrijdleiding gezien als een race-incident, waarbij Lewis slechts een tijdstraf kreeg. Ze zullen niet meer zo snel met elkaar vriendelijk praten over het spannende titelgevecht. De glimlachen zijn verdwenen en de vriendschappelijke relatie is wellicht over.

Alle pijlers zijn gezet om wereldkampioen Formule 1 2021 te worden. Dit geldt natuurlijk voor zowel titelverdediger Hamilton als de jonge Verstappen. Met nog slechts acht races te gaan is de strijd in de Formule 1 nog nooit zo spannend geweest. Wie pakt de felbegeerde F1-titel dit jaar?