Maandag 22 juli 2024

De eredivisie van 2021-2022! Wie wordt er kampioen?


Online wedden op voetbalwedstrijden

PSV heeft met de vele overwinningen deze eredivisie de meeste punten behaald. Het gaat er dit jaar, 2022 echt om spannen wie met de titel naar huis gaat! Zal het PSV, Ajax of Feyenoord zijn? Als jij een kans wil maken op een prijs te winnen als jouw club ook wint? Dan kan je dat doen bij wedden-promotiecode.nl.

Geschiedenis van de eredivisie

De Eredivisie is de hoogste divisie van het betaalde voetbal in Nederland. De competitie werd opgericht in 1956, twee jaar na de start van het betaalde voetbal in Nederland.

De hoogste divisie bestaat uit 18 clubs. Elke club ontmoet elke andere club twee keer tijdens het seizoen, een keer thuis en een keer uit. Aan het eind van elk seizoen degradeert de club die onderaan staat automatisch naar het tweede niveau van het Nederlandse competitiesysteem, de Jupiler League (Eerste Divisie). Tegelijkertijd promoveert de kampioen van de Eerste Divisie automatisch naar de Eredivisie. De volgende twee clubs uit de onderste regionen van de Eredivisie gaan naar afzonderlijke promotie/degradatie play-offs.

Play-offs

De play-offs worden gespeeld in twee groepen. In elke groep zitten één Eredivisie-club en drie hooggeplaatste clubs uit de Eerste Divisie. In beide promotie/degradatie play-off groepen speelt elke club een thuis- en uitwedstrijd tegen de andere clubs. De winnaar van elke play-offgroep speelt in de Eredivisie van het volgende seizoen, de andere teams gaan naar de Eerste Divisie.

Sinds de start van de Eredivisie heeft deze wereldwijd een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde en vermakelijke voetbalcompetities om naar te kijken. Met fans die graag naar voetbal kijken en een land dat vol zit met voetbalfanaten, is de Eredivisie met zijn aanvallende voetbal geliefd in heel Europa en de rest van de wereld. Bovendien wordt het gezien als een beroemde plek voor getalenteerde jeugd om naam te maken en de volgende stap in hun carrière te kunnen zetten.

Records

In het eerste seizoen van de Eredivisie (1956) schreef PSV-speler Coen Dillen geschiedenis door de meeste doelpunten in één seizoen te maken door één speler (43 doelpunten). Dit record staat tot op de dag van vandaag. Zijn ploeg werd echter geen kampioen, het was Ajax dat de eerste kampioen van de Eredivisie werd. Sindsdien is Ajax erin geslaagd om 33 keer de titel te winnen, terwijl PSV op de tweede plaats komt met 23 en Feyenoord op de derde plaats met een totaal van 14 kampioenschappen.

De eredivisie is bekend over de hele wereld

Over de hele wereld staat de Eredivisie bekend om haar opleidingsprogramma's en jeugdontwikkeling van internationale topspelers en coaches. Het succes van de Nederlandse voetbalclubs is direct gerelateerd aan hun spelersontwikkeling en de kans die zij bieden aan jong talent om zichzelf te verbeteren en naam te maken op een groter podium. Dankzij de focus en toewijding van de Eredivisie op jeugdtalent, hebben veel Nederlandse spelers door de geschiedenis heen kunnen spelen aan de top van het internationale podium.

Wil je dus een gokje wagen op jouw favoriete ploeg binnen de eredivisie van 2022? Dan kan het een idee zijn om mee te doen aan een weddenschap. PSV, Ajax en Feyenoord staan ontzettend dicht bij elkaar, dus het zal er echt om gaan spannen wie de winnaar van dit jaar zal gaan zijn.